maanantaina, joulukuuta 17, 2012

Hankkeessa luodaan uusia menetelmiä

Lastenkulttuurikeskus Verson hallinnoimassa Versoverkko Etelä-Savoon -hankkeessa juurrutetaan verkostomuotoisen lastenkulttuurikeskuksen toimintamalli Savonlinnan, Mikkelin ja Pieksämäen seuduille. Hanke on saanut ESR-rahoituksen Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta ja se toteutetaan vuosina 2012-2014 kuntakohtaisten pilottien kautta.

Kehittämis- ja koulutushankkeen aikana kehitetään luovuutta edistäviä toimintamalleja ja kulttuurikasvatuksen menetelmiä, joita luodaan pysyväksi osaksi kuntien palvelutoimintaa.
Hankkeessa on käynnistetty pilotteja eri paikkakunnilla.

Pieksämäen Hyvät Minät-pilotissa teatterin ammattilainen Nazia Asif vie tunnetaitokasvatusta draaman keinoin alakouluille ja esikouluihin.

Hyvät Minät-pilotissa lapset oppivat hahmottamaan, mitä tunteet ovat ja miten niitä voi ilmaista.

Joroisissa, Juvalla ja Rantasalmella puolestaan kehitetään kirjastojen satutuntitoimintaa nukketeatterin keinoin Satu ja Aatos -menetelmän avulla. Toenperän kirjastoissa toteutetaan vuoden 2013 aikana kuukausittain tunneteemoja käsittelevät satutunnit, joiden jälkeen satuja ja niiden herättämiä ajatuksia käsitellään erilaisten nukketeatteritekniikoiden kautta. Satu ja Aatos-idean äiti on nukketeatteritaiteilija Katja Kähkönen.

Mikkelissä ja Savonlinnassa käynnistyneissä piloteissa luodaan matkalaukkuteattereita kaupunkien varhaiskasvatuksen käyttöön ja koulutetaan päivähoitohenkilöstöä nukketeatterimenetelmien hyödyntämiseen päiväkodin arjessa.

Heinäveden Taidevakka -pilotissa toteutetaan Otto Kotilaisen koululla kevään 2013 aikana kuukausittain järjestettävät taideateljeet. Heinävedellä toteutetaan pilottina myös esikoululaisten ja vanhusten yhteisiä taidetuokioita.

Mäntyharjulla käynnistetään keväällä 2013 pilotti, jonka tavoitteena on herättää kunnan alakoululaisten kuvataideharrastusta ja luoda koululaisten iltapäiviin toimiva taideopetusmalli yhteistyössä nuorten kuvataideharrastajien kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti